dissabte, 16 de maig del 2020

Pa amb oli

El pa amb oli és una de les receptes més típiques i tradicionals de Mallorca. És un sopar molt habitual i fins i tot hi ha restaurants especialitzats en aquest plat.
La recepta:

Ingredients: pa moreno, domàtiga de ramellet o d'enfilar (les domàtiques de ramellet són especials per fregar i poder fer pa amb oli), sal, oli d'oliva verge i embutits (formatge, cuixot...). 


El primer pas consisteix en triar/escollir un bon pa pagès moreno o blanc, amb crosta cruixent. Si volem, podem torrar el pa (opcional). El pa, com podeu veure al vídeo, ha d'estar tallat en forma de llesques. 

El segon pas és triar un bon oli i unes bones tomàtigues. A Mallorca podem trobar diferents tipus d'olis per elaborar el nostre pa amb oli, però sempre ha de ser oli d'oliva.

Les tomàtigues ideals segons la tradició mallorquina per aquest plat és la tomàtiga de ramellet, ja que és fàcil de fregar amb el pa.

Fregarem les tomàtigues i després tremparem amb l'oli d'oliva i un polsim de sal sobre el pa.

A continuació,  hi posarem els embotits per damunt. Podem usar qualsevol embotit que ens agradi com cuixot dolç, salat, camaiot, diferents tipus de formatges, anxoves...

Finalment, hi podem afegir uns extres al plat. Aquests poden ser: Olives, fonoll marí o tàperes. Són productes envinagrats i no sempre agraden als infants (nins o nines). 

https://youtu.be/lgFNBqerqNA

https://youtu.be/-j3_s07p7YI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els fills de la bruixa

                    ELS FILLS DE LA BRUIXA Als fills de la bruixa els agrada el gelat, passejar... i no poden evitar fer desastres! Als link...