
Ingredients: pa moreno, domàtiga de ramellet o d'enfilar (les domàtiques de ramellet són especials per fregar i poder fer pa amb oli), sal, oli d'oliva verge i embutits (formatge, cuixot...).
El primer pas consisteix en triar/escollir un bon pa pagès moreno o blanc, amb crosta cruixent. Si volem, podem torrar el pa (opcional). El pa, com podeu veure al vídeo, ha d'estar tallat en forma de llesques.
El segon pas és triar un bon oli i unes bones tomàtigues. A Mallorca podem trobar diferents tipus d'olis per elaborar el nostre pa amb oli, però sempre ha de ser oli d'oliva.
Les tomàtigues ideals segons la tradició mallorquina per aquest plat és la tomàtiga de ramellet, ja que és fàcil de fregar amb el pa.
Fregarem les tomàtigues i després tremparem amb l'oli d'oliva i un polsim de sal sobre el pa.
A continuació, hi posarem els embotits per damunt. Podem usar qualsevol embotit que ens agradi com cuixot dolç, salat, camaiot, diferents tipus de formatges, anxoves...
Finalment, hi podem afegir uns extres al plat. Aquests poden ser: Olives, fonoll marí o tàperes. Són productes envinagrats i no sempre agraden als infants (nins o nines).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada